Marie Bengtsson: Claude Debussy – KRCD 29

Marie Bengtson

Marie Bengtson fick sin solistdiplom 1984, studerade i Stockholm, Luzern och Essen, och erhöll i Luzern 1984 solistdiplom för piano. Hon har uppträtt som solist, med kammerensembler och som accompagnatör i Sverige, Danmark, Tyskland och Schweiz.

Marie säger:

”Debussy har alltid fascinerat mig – hans förmåga att med toner och klanger måla naturens farger och stämningar, alla dess skiftningar i olika ljus, flyktigheten, oändligheten.

”Det är en stark upplevelse att följa Debussy till skilda länder och miljöer: en kväll i Granada, ett orientaliskt landskap med pagoder, franska tradgårdar i regn.

”I hans musik ser jag månens magiska sken over bergen, det forbiglidande molnet pa himlen och solljuset som lekfullt glittrar pa havets vågor.”

Denna är i alla högsta grad virtuositetens musik, men lyssnaren lägger knappast märke till det. Stämningen är mycket avspänd och man frapperas av skönheten hos Debussys musik.

Inspelningen är gjord med fina diodmikrofoner av gammal årgång, vilket bidrar till en sällsynt mjuk och vacker pianoklang.

Spår från albumet kommer inom snar framtid finnas här.

Alla plattor är tillgängliga på postorder, är du intresserad kontakta mig här eller på hurv@hurv.com

Favicon-Logoimg
  • Hurv@hurv.com